אלימות במשפחה- הסימנים ואיך להתמודד
אלימות במשפחה היא ללא ספק נושא בעייתי מאוד שיש לו השלכות רחבות על תחומי חיים רבים. מדובר על עבירה פלילית, אך כאשר מדובר על אלימות במשפחה מדובר על דבר מורכב הרבה יותר מהכאה שמהווה עבירה פלילית. מדובר על מערכת יחסים שמערבת גם אהבה, תלות כלכלית או רגשית, הורות משותפת ועוד. התעסקות באלימות במשפחה כבעיה חברתית החלה בתחילת שנות ה70 של המאה הקודמת, עד אז האלימות בתוך המשפחה נשמרה בחדרי חדרים ולא התעסקו בה יתר על המידה. לקריאה אודות עו"ד גירושין
סוגי אלימות
ניתן לסווג אלימות במשפחה על פי סוג ההתעללות, על פי הזהות של התוקף והקורבן ועוד. בדרך כלל ההתייחסות המחמירה ביותר היא ביחס להתעללות פיזית. סוגים שונים של אלימות יכולים להיות מופנים מבן משפחה אחד לאחר, הכאה בכל צורה שהיא לרבות הכאה בחפצים, הרעבה, כליאה, גרימת כוויות ועוד. בדרך כלל ניתן לראות על הקורבן סימנים שמעידים על ההתעללות הפיזית כגון: סימנים כחולים, שברים, פגיעות פנימיות, סימני כוויות ועוד. יחד עם זאת לעיתים מתעללים לגרום נזקים משמעותיים שבלתי אפשרי לראות אותם כלפי חוץ. שיא ההתעללות הפיזית יכול להיות רצח.
סוג נוסף של התעללות היא ההתעללות המינית. מעבר לכך ניתן למצוא גם התעללות רגשית, נפשית או כלכלית וזאת כאשר אחד מבני הזוג משפיל, מעליב, מזניח, מתעלם או מצמצם את זכויותיו של בן משפחה אחר.
הסוג השכיח ביותר של אלימות במשפחה היא אלימות בין בני זוג, כאשר הגבר מכלה את האשה. במקרים אחרים מדובר על אלימות של הורים כלפי הילדים ועוד.
אחת הדרכים להתמודדות עם אלימות במשפחה היא הוצאת צו הגנה או צו הרחקה נגד הגורם האלים, המכה והמטריד וזאת כאשר מדובר על אלימות שיש בה סכנה מוחשית ומיידית לשלום בני המשפחה. למידע בנושא גירושין בהסכמה