הסרת צו מבנה מסוכן – כיצד עושים זאת?
לא מעט בעלי מבנים בישראל, מקבלים צו מהרשויות המורה על אי אפשרות להשתמש במבנה שברשותם מאחר והוא מהווה סכנה. צו זה מורה להם לשפץ את המבנה או להרוס אותו, במידה ואפשר, אחרת הם לא יוכלו להשתמש בו, לא יוכלו לאכלס אותו באנשים או בחפצים.
הסיבה שיש צו מבנה מסוכן, היא למנוע סכנות צפויות הן לבעלי המבנה במידה והם משתמשים בו, הן לדיירים שמאכלסים אותו והן לסביבה בכלל. בעיקרון, צו מבנה מסוכן ניתן כאשר מתרחש אסון טבע, כאשר המבנה מתמודד עם בלאי שיש לו השפעה ניכרת על השימוש במבנה, כתוצאה מפיגוע חבלני או כל דבר אחר שיכול למנוע שימוש נכון ובטוח במבנה.
צריך לומר, ישנם מבנים שכבר צו מבנה מסוכן ולא נעשה איתם דבר, אז הרשויות יכולות להחליט כיצד לנהוג, אך ישנם מבנים שבעליהם בוחרים להתמודד עם סיטואציה זו. לשם כך, הם ישכירו את שירותיה של חברה המתמחה בטיפול מבנים במצב כזה.
כיצד מתמודדים עם סיטואציה שכזו?
ראשית, צריך לבחון את אופי הצו, ממה הוא נובע, מה בדיוק נחשב בעייתי והאם ניתן לטפל במצב באמצעות הסרת צו מבנה מסוכן.
שנית, יש לבחון כיצד אפשר להתמודד עם הסיטואציה, מה זה דורש מבחינה כלכלית, מה זה דורש מבחינת עבודה, טיפולים ותיקונים וכל מה שנדרש בשביל להחזיר את המבנה למצבו המקורי.
שלישית, חשוב לבדוק האם חברת הביטוח או גורם חיצוני אחר יכול לעזור בכל מה שקשור לעלויות הטיפול.
ארבע, אחרי שמסיימים את תהליך העבודה, יש לבצע שורה של ביקורות ובדיקות, על מנת לוודא שאכן המבנה כעת מוכן לשימוש, ואפשר לחזור ולאכלס בו אנשים או רכוש. חשוב לציין, זה תהליך שיכול לקחת זמן רב, בהתאם לאופי הבעיה במבנה.