אישור הסכם גירושין – כל מה שצריך לדעת
כאשר זוג נפרד ומחליט להתגרש יש צורך להגיע להסכמות שונות בנוגע לשלל דברים הנוגעים לחייהם המשותפים החל מנושא של הסדרי ראייה ודמי מזונות במידה ויש ילדים, חלוקת רכוש וכדומה. את כל ההסכמות מגבשים לכדי הסכם גירושין.
כיצד עורכים הסכם גירושין
הסכם גירושין טוב צריך להיות מנוסח על ידי עורך דין. זה יכול להיות עורך דין שעובד עם שני בני הזוג, יחד הם מגיעים להסכמות וכותבים את ההסכם הסופי. כאשר יש מחלוקות וחוסר הסכמות, פעמים רבות כל אחד מבני הזוג לוקח עורך דין משלו לצורך תהליך של הגעה להסכמות וכתיבת הסכם הגירושין הסופי אשר צריך לעבור לאישורו של בית המשפט.
אישור הסכם גירושין, כיצד הוא מתנהל בפועל
לאחר הגעה להסכמות בין שני הצדדים נכתב הסכם מסודר אשר נחתם על ידי שני בני הזוג, אך אין לכך תוקף משפטי.
בכדי שיהיה להסכם תוקף משפטי יש לדאוג לאישור הסכם גירושים אותו מקבלים בבית המשפט, זה יכול להיות בבית המשפט לענייני משפחה או בין הדין הרבני. הבקשה מוגשת על ידי שני בני הזוג בצירוף ההסכם החתום ותשלום אגרה, לאחר אישור ההסכם בבית המשפט הוא מקבל תוקף של פסק דין והופך להיות תקף משפטית מה שאומר שכל אחד מהצדדים מחויב לחלקו בהסכם.
האם בית המשפט מאשר באופן אוטומטי את הסכם הגירושין
לרוב, כאשר ההסכם נערך על ידי עורך דין מתמחה בדיני משפחה אישור ההסכם על ידי בית המשפט יעבור יחסית בקלות ויקבל את התוקף המשפטי שלו במועד הדיון. יחד עם זאת יש פעמים בהם בית המשפט יתערב ויבקש לבצע תיקונים מסוימים שלרוב לא מעכבים משמעותית את תהליך האישור. לאחר קבלת אישור ההסכם פונה הזוג אל טוען רבני אשר יסייע להם וייצג אותם בבית הדין הרבני לצורך קבלת הגט.