מתי אפשר לעתור לבג"צ
בית המשפט הגבוה הוא בית משפט לערעורים בישראל, זהו ערכאת הערעור האחרונה לכל התיקים האזרחיים, התיקים הפליליים וערעורים מבתי משפט אחרים. לבית המשפט העליון יש סמכות שיפוט בכל התיקים האזרחיים, התיקים הפליליים וערעורים מבתי משפט אחרים. בית המשפט העליון יכול לדון בערעורים מבית המשפט או מכל ערכאת ערעור אחרת שגם היא חלק ממערכת בית המשפט העליון.
בית המשפט העליון מוכר גם בשם בג"ץ, מכיוון שהוא דן בכל הערעורים מבתי משפט אחרים, לרבות אלה שנדונו בבתי המשפט של הכתר (כגון בתי משפט שלום). ערעורים לבתי משפט גבוהים יותר נדונים על ידי חטיבה אחרת הנקראת "אגף בית המשפט העליון", אשר דנה בערעורים על פסקי דין שניתנו על ידי בתי משפט מחוזיים, בתי משפט שלום ובתי המשפט הכתר. ערעורים לערכאות גבוהות יותר ניתן לדון בכל עת, גם כאשר התיק הוכרע באחת מבתי המשפט הנמוכים הללו. התנאי
בית המשפט לא ייתן תשובה עד שנודע לו במלוא העובדות והראיות, ולכן אין צורך למהר. אם אתה חושש לאבד את התיק שלך, אתה יכול לפנות לעורך דין או פרקליט מנוסה שיעזור לך לקבל שימוע הוגן.
מה עושה בית משפט עליון?
בית המשפט העליון יכול היה להורות על יישום מיידי של החוק, אך הוא בחר שלא לעשות כן. היא ביקשה הסבר מפורט משני הצדדים, ואם לא תינתן תשובה מספקת תוך שלושה חודשים, היא תעביר צו נוסף שיאפשר את היישום.
לבית המשפט העליון יש סמכות לדון בערעורים מכל בתי המשפט האחרים, לרבות בתי משפט מחוזיים ומחוזיים, בתי משפט שלום, בתי משפט למשטרה ולנציבי פשע, כמו גם מועצות מחוז באנגלית. על תיק שנדון על ידי שופט בג"ץ ניתן לערער בפני שופט מעגל או מחוזי לדיון נוסף.
חושבים להגיש עתירה לבגצ? צריכים עזרה עם עתירות אסירים? צרו קשר>>>