איך לפנות שוכר מדירה?
כל בעל נכס בישראל יודע עד כמה קשה לקבל הגנה משפטית מלאה בתוך שוק שכירויות הרווי והמאתגר. בדיוק מסיבה זו, בשנים האחרונות בעלי דירות נאלצים לפנות בבקשות חוזרות ונשנות לבתי המפשט השונים בישראל בכדי להתחיל בהליכי פינוי שוכר מדירתם החוקית. החוק בישראל מגן כמעט באופן טוטאלי על שוכרי הדירות ולכן יש לנקוט בצעדים משפטיים זהירים על מנת להוציא את שוכר הדירה שלכם מהנכס שלכם במקרה והיחסים עלו על שרטון או שהוא מסרב בכל תוקף להתפנות. אבל איך בדיוק את צריכים לפעול, כל זאת במאמר הבא.
פינוי שוכר על פי הדרישות בחוק
ראשית חשוב שתדעו, כי ניתן למצוא מידע נוסף במדריך הבא. לצד זאת, כאשר הדייר בבית המגורים שלכם הפסיק לשלם את דמי השכירות, החליף מפתח או מסרב בכל תוקף לפנות את הנכס, אתם יכולים להתחיל בתהליך לפינוי מושכר. בעת הפנייה לבית המשפט אתם תתבקשו להציג את כל הסיבות שבגללן אתם דורשים לקבל לידיים שלכם את הנכס בחזרה. לאחר מכן, בית המשפט יבקש לקבל את תגובתו של השוכר. במרבית המקרים, השוכרים לא רוצים להיקלע לתוך הליך משפטי ולכן נוטים וותר על הנכס בשלב הזה. במידה ועדיין מתעקש השוכר להשיב לבית המשפט, אתם תתחילו בהליך לבירור התיק. על כן, חשוב לפנות מבעוד מועד לעזרתו של מומחה בתחום הדין הזה.
עזרה מקצועית לפינוי מהיר
כבר בפנייה המקורית לבית המשפט, אתם רוצים להצטייד בעורך דין מקצועי ואמין אשר יכול לסייע לכם לקבל תמונת מצב מלאה על כל הזכויות שלכם. עורך הדין יגיש יחד אתכם את התביעה ובמידה והיא עוברת לבית המשפט, יבצע איסוף ראיות. כך אתם תגיעו למועד הדיון מוכנים, כאשר יש לכם את כל האסטרטגיות הטובות והמקצועיות ביותר. מלבד האפקט המשפטי, יש להופעה בבית המשפט עם עורך דין גם אפקט מרשים. אתם מציגים את עצמכם כאנשים רציניים אשר משקיעים את כל כספם ומרצם על מנת להשיב את הנכס שלהם לבעלותם החוקית. וזו יכולה להיות עוד נקודה לזכותכם לאורך הדרך.