מהי חוות דעת רפואית

חוות דעת רפואית

'חוות דעת רפואית' היא מושג נרחב שחולש על מספר תחומים, כאשר חוות הדעת נכתבת על ידי מומחה וזאת בנוגע לנושאים שונים. חוות דעת רפואית היא כזאת שנכתבת בזמן שחולה זקוק לדעה נוספת, להוכחה אודות מצב בריאותו, כמו גם במצבים בהם מטופל רוצה להוכיח כי נגרם לו נזק או שמצבו הפיזי הוחמר, בשל טיפול כזה או אחר.

חוות דעת במקרים של החמרה במצב רפואי

אחד השימושים הנפוצים בחוות דעתו של רופא מומחה, נעשה ברשלנות רפואית שנגרמה למטופל. רשלנות כזאת מגיעה לידי ביטוי בכך שצוות רפואי לא נקט בזהירות הדרושה בעת הטיפול, ולא פעל נכון בעת הגשת הסיוע או הטיפול הרפואי.

בכך, מטופלים שחוו רשלנות, וכעת  עליהם להוכיח כי נגרם להם נזק בעת טיפול- זקוקים לחוות דעת בכתב מרופא מומחה. רופא זה, מבצע בדיקות ובוחן את מצבו של החולה ומכאן כותב את מסקנותיו לאחר בחינת המטופל והמקרה לגופו.

במקרים של רשלנות רפואית ותביעה שהוגשה על ידי אדם שניזוק עקב טיפול שאינו ראוי, מתבקשת חוות דעתו של מומחה שאינו בעל אינטרסים. בכך רבים יכולים להוכיח מול בית המשפט, כי אכן התקיימה רשלנות בעת הטיפול.

כיצד נכתבת חוות דעת רפואית?

מי שסבור כי קבלת כל מסמך מכל רופא יכול לרצות את בית המשפט, חשוב שידע כי ישנו מבנה מסוים באמצעותו נכתבות מסקנותיו של הרופא המומחה, בעוד שישנו 'טופס חוות דעת' שעל הרופא למלא. את הטופס ניתן להוריד מהאתר של בית המשפט לתביעות נזקי גוף. את הטפסים ממלאים רק רופאים שנכללים ברשימת מומחים וכאלה שעומדים בכל התנאים שהופכים אותם לרופאים אובייקטיבים.

איך מוצאים רופא מומחה?

בעת ייעוץ עם עורך דין המומחה ברשלנות רפואית, ניתן לקבל רשימה של מומחים אשר רשומים ככאלה שמורשים לתת את חוות דעתם, ובכך להגדיל את הסיכויים לקבל את הפיצוי הדרוש בשל רשלנות מסוג זה.

מתי כדאי להיעזר במומחה?

אם נפגעתם מרשלנות רפואית ונגרם לכם נזק פיזי או נפשי – חשוב להיעזר במומחה שיכול לכתוב עבור בית המשפט את מסקנותיו. דיני הנזקין דורשים ממטופל שהגיש תביעה, הוכחות ,כמו: מסמכים רפואיים, צילומים, תיק רפואי ושאר ראיות, ביניהן: חוות דעתו של רופא מומחה שאינו נוטה לכאן או לכאן. בשל כך, דרוש מומחה ראוי וכזה שנמצא ברשימת הרופאים שהוכשרו לכתוב את המסקנות האמיתיות.

לסיכום, כדי להוכיח בעת הגשת תביעה כי נגרם לכם נזק עקב רשלנות רפואית, דרוש פירוט מקצועי אודות ההחמרה הבריאותית או נזקי גוף. בכך, הסנגור שלכם יוכל להוכיח מול בית המשפט כי אכן נגרם לכם נזק פיזי, כמו גם לדרוש את הפיצוי שיכסה את הנזקים הפיזיים, הנפשיים והכלכליים שנגרמו.

כללי
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
נהיגה בקלות ראש – מה פירוש הדבר?
עבירת תעבורה נוספת המצטרפת לרשימת העבירות החמורות בהתאם לדיני התעבורה במדינת ישראל היא נהיגה בקלות...
קרא עוד »
אוק 17, 2021
עורך דין צוואה – באילו מקרים נצטרך את שירותו?
רובינו נוטים לא לחשוב על זה, אך אם נרצה בכך או לא, המוות יגיע לכל אחד ואחת מאתנו. הדחקת הרעיון לא תשנה...
קרא עוד »
דצמ 17, 2018
יתרונות וחסרונות בהוצאת דרכון פורטוגלי 
כיום, אחת האטרקציות היותר מעניינות שקיימות היא הוצאת דרכון זר. למשל ממשלת פורטוגל בחליטה לפני כמה...
קרא עוד »
ינו 23, 2020