מה העונש על גניבת תוכן באינטרנט?
אין ספק כי אחת הבעיות המשמעותיות ביותר עבור כל בעלי האתרים, היא הבעיה של גניבת תוכן באינטרנט. כמעט כל בעל אתר מגיע בשלב כזה או אחר למצב, שבו הוא מגלה כי מישהו העתיק את אחד המאמרים שלו, גנב את אחת התמונות שלו או פשוט העתיק את עיצוב האתר שלו. מדובר כאן למעשה על הפרת זכויות יוצרים, דבר שקורה באופן קבוע ברשת האינטרנט. אנשים רבים מפרים זכויות יוצרים מבלי בכלל לדעת על כך, היות ורבים כלל אינם מודעים לכך כי אסור להעתיק תמונות, מאמרים, סרטונים וכדומה. אך חשוב להבין כי כל מי שהשקיע לא מעט זמן וכסף בעיצוב אתר האינטרנט שלו ובכתיבת התכנים הרלוונטיים ביותר עבורו, לא היה רוצה לגלות את התכנים שלו מסתובבים חופשי בכל רחבי הרשת ובאתרים המתחרים.
העונש על ניבת תוכן באינטרנט – כדאי להכיר!
כדאי לדעת כי כל התכנים ברשת האינטרנט מוגנים על ידי זכויות יוצרים, כולל תמונות, סרטונים, שירים, מאמרים, עיצב גופן, לוגו וכדומה. מי שיעתיק את אחד התכנים האלו ויפרסם אותם באתר העסקי שלו, עלול לשלם על כך פיצוי כספי עצום. סכום המינימום לפיצוי עומד על 10 אלף ₪, אך הוא יכול להגיע לסכומים גבוהים יותר. גובה הפיצוי תלוי במטרת ההעתקה, היות ואם מדובר על העתקה לצורך רווח כספי והונאה של הגולשים, העונש יהיה חמור יותר וגובה הפיצוי יהיה גבוה יותר.
מעבר לכך, כדאי לדעת כי העתקת תכנים עלולה לפגוע בעסק לא רק מבחינת תביעה משפטית ופיצוי כספי משמעותי, אלא גם מבחינת קידום האתר. מנוע החיפוש של גוגל לא רואה בעין יפה העתקת תכנים, דבר שמתבטא בהורדת האתר ברשימת החיפוש ואף הסרה סופית שלו מהתוצאות. הדבר עלול לגרום לנזק עצום לקידום האורגני של האתר.
מוזמנים לפנות אליי לייעוץ משפטי מקצועי – עורך דין אינטרנט יעל הראל.