העלאת סיווג קבלני
כל מי שעובד כקבלן רשום, כלומר הוא רשום בפנקס הקבלנים והוא עבר את כל התהליך הנדרש לשם כך מול רשם הקבלנים, יכול להתקדם הלאה ולבקש לעלות סיווג.
למעשה קיימים חמש קבוצות כאשר כל קבלן רשום לענף מסוים או למספר ענפים בפנקס הקבלנים, הינו מסווג לפי הסוג והקבוצה מתוך חמשת הקבוצות או חמשת הסיווגים. קראו בהרחבה על העלאת סיווג קבלני!
ההיקפים הכספיים
למעשה קובעים אותן הקבוצות ואותם הסוגים את ההיקף הכספי המירבי אשר אותו יהיה הקבלן רשאי לבצע במסגרת העבודה המסוימת אותה הוא רוצה לבצע. על פי רוב תהיה הקבוצה הראשונה והסוג הראשון, הכי נמוכים במעלה כאשר אותו קבלן יהיה רשאי לבצע עבודות נוספות בהתאם על פי ההיקפים הקבועים בחוק.
כאן אנחנו צריכים להבין איך אפשר להשפיע על הסיווג הקבלני והאם אפשר לשנות אותו ולהעלות אותו גבוה יותר.
אז כך. על מנת להעלות את הסיווג הקבלני אמור הקבלן הרשום להמתין למשך תקופה של לכל הפחות שנה אחת מעת שהוא נרשם כקבלן או לחילופין מעת שהוא רכש את הסיווג. אך כל זה רק בתנאי שהוא אכן יוכיח כי הוא אכן ביצע את העבודות באותם ההיקפים הנדרשים.
הסמכות של רשם הקבלנים
רשם הקבלנים הינו בר סמכא לבדוק את עבודותיהם של הקבלנים הרשומים ולוודא כי אלו תואמות את הקבוצות ואת הסוגים אשר תחתם הם רשומים. בכל מקרה אשר בו מתגלה אי התאמה כלשהו, יורדים מיד ההיקפים הכספיים של העבודות אותם יהיה אותו קבלן רשאי לבצע.
למעשה כל הטיפול בסוגיות השונות אשר קשורות לסיווג, זהו דבר מורכב מאוד והוא מצריך מעבר לידיעה ולתיאוריה גם את הפרקטיקה אשר נהוגה בהליכים מהסוג הזה. בכל מקרה של חוסר בניירת נחוצה או ניירת מיותרת הבקשה עשויה להידחות. מידע מקצועי ופרטים נוספים ניתן לקבל באתר של תומר סופר!