עריכת צווי ירושה – איך זה נעשה?
ירושות וצוואות הן נושא מורכב וטעון במידה רבה. למה? ראשית משום שמדובר במשפחה וכאשר מתגלים סכסוכים על הירושה זה יכול להסתיים בצורה כואבת ומשפילה לשני הצדדים.
ניתן לראות מסביבכם קרובי משפחה שניתקו קשר מוחלט רק בגלל מריבה על ירושה. בנוסף, ככל שיש יותר נכסים וכסף בין הצדדים המריבות עלולות להיות יותר קשות ולא נגמרות. לפעמים מדובר על שנים ארוכות בבית המשפט.
ובשביל למנוע את זה יש דרך מקצועית להכין ירושה ולערוך צווי ירושה.
אז מהו צו ירושה ואיך עורכים אותו? המשיכו לקרוא כדי לדעת.
עריכת צווי ירושה – איך עושים את זה נכון?
כדי לערוך צו ירושה, צריך תחילה להגיש בקשה לצו ירושה. במה מדובר? בדרך כלל, כאשר המנוח כבר כתב צוואה או בכתב ידו ונמצאה בבית שלו או שהייתה אצל רשם הירושות, אין צורך בעריכת צו ירושה, משום שהכול, פחות או יותר אמור להיות ברור על פי בקשת המנוח.
אולם כאשר אין מסמך כל שהוא על חלוקת הירושה, הילדים צריכים להגיש צו ירושה. מה זה אומר? הם תובעים על פי דין את הירושה מכוח היותם צאצאי המנוח. בשלב הזה בית המשפט יבדוק שאין עוד אנשים אחרים שטוענים לירושה זו.
איך עושים את זה? על ידי פרסום בעיתונות. חשוב להדגיש שבמקרים כאלו יש הרבה רמאיות לפעמים על ידי נוכלים שמנסים לנצל נפטרים אנונימיים ולטעון שהם קרובי משפחה. לכן, אם נתקלתם במישהו שטוען שהוא קרוב משפחה שלכם אולם לא שמעתם עליו מעולם מפי המנוח או מישהו אחר במשפחה, עליכם לבדוק את העניין היטב.
במידה ואין מתנגדים בית המשפט יחלק את הירושה בין המבקשים.
מוזמנים לפנות אל עורך דין ליאור ביבי.